Спонзори

Уколико Ви и/или Ваша институција/организација желе да помогну рад СГД у виду спонзорства можете прочитати:

Предлог за спонзорство  С Г Д

СРПСКО ГЕОЛОШКО ДРУШТВО (СГД) je удружење грађана, невладинa и добровољнa научнa организацијa геолога Србије, основанa 10. фебруара 1891. год. Упркос ратовима и превирањима кроз које је Србија пролазила, СГД је опстајало као аутонoмно тело са основним задатком очувањa и унапређивањa геолошке струке, како у земљи, тако и свету. Ажурношћу и пожртвованошћу досадашњих управа, СГД  је успешно организовало геолошке конгресе и друге бројне научне скупове.

 

У садашњим условима када очување животне средине, коришћење обновљивих извора енергије, као и рационално коришћење већ постојећих ресурса, постаје глобални проблем, значај геологије као науке и струке није у правој мери препознат у нашој земљи. У циљу унапређења, јачања и популаризације геологије СГД мора имати своје место и улогу у решавању проблема који су од општег интереса и представљати  ослонац свим геолозима, поготову младим. То се може постићи организовањем популарних предавања, конгреса, као и подршком младим геолозима за путовања на научне скупове, како у земљи тако и у иностранству. У циљу буђења ентузијазма код младих геолога–научника СГД ће помогати  објављивање и вршити награђивање најбољих научно-стручних радова. СГД ће такође организовати представљање страних и домаћих компанија из области геологије, а преко свог веб сајта вршити информисање чланства, укључујући и конкурсе за рад геолога.

 

За све ово потребна је финасијска подлога која би оснажила Српско геолошко друштво, омогућивши му да одговори постављеним задацима. С обзиром да чланарине нису довољне, а да се подршка надлежних министарстава све теже остварује због опште економске ситуације, обраћамо се својим колегама, свим геолошким и сродним компанијама и организацијама у земљи да својим финансијским прилозима-донацијама помогну највише научно-стручно тело геолога Србије и на тај начин и сами учествују у јачању геологије као струке.

 

Управа Друштва усвојила је четири категорије спонзорства: дијамантско – донација Друштву на годишњем нивоу од 500.000,00 РСД. (или више), златно – од 300.000,00 РСД (или више), сребрно од 100.000,00 РСД (или више) и бронзано –  од 30.000,00 РСД (или више). Сви спонзори ће у Записницима СГД-а добити рекламни простор (дијамантски: 2-3 странице или задње корице;  златни: пола до једне странице; сребни: објављен лого и информација о делатности; бронзани: објављен назив и адреса; остали у списку спонзора). Информације о спонзорима који су донирали своја средства ће се редовно саопштавати на годишњој скупштини и у свим пригодним приликама. Такође, сви спонзори наведене четири категорије ће поред Захвалницеимати права на рекламни простор и линк са веб сајтом своје компаније који ће остварити преко новог сајта Друштва (www.sgd.org, тренутно у функцији и www.nsgd.org).

 

Добијена средства од стране спонзора су искључиво наменска: користиће се као финансијска подршка младима геолозима по годишњем конкурсу за најбоље радове, за штампање Записника СГД и посебних публикација СГД, као и организацију научних скупова.

 

За достављање Уговора о спонзорству, предрачуна или свих потребних додатних информација можете се обратити благајнику СГД-а Др Миловану Ракијашу или Марији Кукавици на телефон/факс број: 011/2185119 или путем e-mail-а: smrakijas(AT)yahoo.com.Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.“>

 

У ИМЕ УПРАВЕ СРПСКОГ ГЕОЛОШКОГ ДРУШТВА

 

Председник

Др Зоран Стевановић, ред.проф.

(14.априла 2013.)

 

Форма уговора о донацији