In Memoriam

Објављено: 03.03.2021. - 13:32 | Аутор: | У категорији:

 

Дејан Бошковић, рођен је 1970. године у Београду где је завршио основну и средњу школу. Дипломирао је на Рударско-геолошком факултету 1994. године, на смеру за Регионалну геологију и палеонтологију. Након тога, запослио се као асистент приправник на Катедри за историјску геологију РГФ-а, на предметима предметима Седиментологија и Историјска геологија А. Магистарске студије је успешно завршио 2000. године. У то време, посебан интерес је показивао према тектоници и стратиграфији јуре и креде источне Србије. У краћој академској каријери објавио је више стручних и научних радова из домена стратиграфије и седиментологије мезозоика Србије. Био је члан Српског голошког друштва и активно је учествовао у организацији 14. Конгреса геолога Србије и Црне Горе и штампању електронског Зборника радова (Нови Сад, 2005). Споразумно је раскинуо радни однос са факултетом 2008. године али је наставио и даље да се бави геологијом.

Током 2007. године отпочео је његов рад у нафтној индустрији где је имао успешну интернационалну каријеру. Прве кораке је направио у Канадско-британској сервисној компанији Даталог УК, са седиштем у Плимуту, и радио је као инжењер геологије на гасним и нафтним бушотинама на Северном мору. Током 2008. године прешао је у Америчку приватну компанију Caspian Wireline Services, са седиштем у Азербејџану (Баку), за коју је радио неколико година у тој земљи, Украјини и Ираку, где је између осталог 2012. године учествовао и на великом пројекту Бина-Бави (најдубља бушотина у Ираку). Од 2012. године, радио је за познату британску компанију STAG GS Limited на пројектима у Африци (првенствено Камерун), како на копну тако и на мору.

Осим геологијом, Дејан се дуго година успешно бавио и дискографијом и разним облицима музичке делатности. Био је преко 20 година оснивач и власник познате компаније Ammonite Records, која је препознавала даровите музичаре широм целог региона, објављивала њихове песме и промовисала нова музичка имена. Такође, био је оснивач и први човек београдског фестивала Indirekt Showcase, музичког догађаја са различитим панелима, дискусијама, и радионицама која су позната по сарадњи Београда и Умага, а бавила су се промоцијом нових имена регионалне музичке сцене. Иза њега је и рад на “Jammonite” интернет радију који се бавио презентацијом и промоцијом врхунских ди-џеј сетова међународно признатих ди-џејева.

Дејан Бошковић је био човек ведрог духа, поштен и добронамеран. Као искуснији геолог подржавао је и помагао млађим колегама који су тражили своје место на тржишту рада. Слично томе, сматрали су га “добрим духом” београдске алтернативне сцене, који је давао огромну подршку музичарима и музичкој сцени у сваком смислу. На жалост, пуно тога остало је недовршено.

Иза себе је оставио породицу, супругу Наду и синове Вука и Косту. Свима њима, у овом тешком тренутку, упућујемо изразе најдубљег саучешћа.

Нека му је вечна слава и хвала!