Ирис Вуковић – изабрани потпредседник Европске федерације геолога

Објављено: 24.06.2020. - 23:56 | Аутор: | У категорији:

Поштоване колегинице и колеге,

Велико нам је задовољство да вас обавестимо да је наша колегиница, дугогодишњи члан Српског геолошког друштва и наш делегат у Европској федерацији геолога, Ирис Вуковић, изабрана за потпредседника Европске федерације геолога. Њен избор представља велику част како за наше Друштво тако и за српску геологију у целини.

Предлог да се колегиница Вуковић кандидује за ову позицију, на место досадашњег потпредседника немачког геолога Михаела Нојмана, је потекла од чланова Управе СГД, која је препознала значај њеног досадашњег рада и ангажовања на афирмацији наше геологије у оквиру ЕФГ.

Такође радује чињеница да је њен рад препознат и од стране осталих чланица Федерације, на шта нам указује и њен једногласни избор за потпредседника.

По први пут се гласање за избор потпредседника и секретара Европске федерације геолога одржало електронским путем због ванредне ситуације настале услед пандемије Covid19.

Честитамо Ирис на избору и желимо јој пуно успеха у будућем раду, а такође честитамо и италијанском колеги Габријелу Понзонију на поновном избору за генералног секретара ЕФГ.

управа Српског геолошког друштва