In Memoriam – доц. др Предраг Вулић (1973 – 2020)

Објављено: 02.04.2020. - 20:03 | Аутор: | У категорији:

С великом тугом вас обавештавамо да је наш драги колега, сарадник, пријатељ и члан Управе Српског геолошког друштва, доц. Др Предраг Вулић изненада преминуо 02.04.2020.


Предраг Вулић је рођен 1973. године у Земуну, дипломирао је на катедри за минералогију и кристалографију, Рударско-геолошког факултета у Београду 1999. године, где је потом и магистрирао 2005. године. Звање доктора природних наука (Dr. Rer. Nat.) је стекао на Институту за минералогију и петрографију, Универзитета у Инзбруку (Аустрија), одбранивши докторску тезу под називом „Structural investigations on nepheline-type compounds“.

У звање научног сарадника на Рударско-геолошком факултету, Универзитета у Београду је изабран 2012. године, а у звање вишег научног сарадника 2017. године. На истом факултету је 2016. године изабран у звање доцента. Области научног интересовања и истраживања су му биле: кристалографија и кристалохемија, рендгенска дифракција праха и монокристала, рендгенска структурна анализа и Ритвелдова метода. Објавио је бројне радове из наведених области у најпрестижнијим часописима, а резултате својих истраживања је представљао на бројним међународним , регионалним и домаћим конференцијама и скуповима.

Држао је наставу на свим нивоима студија на Рударско-геолошком факултету и скоро да нема студента који га није познавао, док их је он све лично и поименце знао. Био је придужени члан Управе Друштва у претходном сазиву и члан Управе у актуелном сазиву. Наш драги Пеђа је својом великом енергијом и ентузијазмом, у великој мери помогао да као Друштво успешно функционишемо, а својим ведрим духом и идејама све нас је мотивисао и чинио да се сви покрећемо ка новим задацима и изазовима и да будемо макар приближно успешни као што је он био.

Напустио нас је прерано и за собом оставио неизмерну бол и ненадокнадиву празнину. Породици Вулић упућујемо најискреније саучешће.

Нека му је вечна слава и хвала!

Чланови Управе Српског геолошког друштва