1. Конгрес геолога Црне Горе са међународним учешћем (прво обавјештење)

Објављено: 08.10.2019. - 16:36 | Аутор: | У категорији:

Поштовани,
Под покровитељством Предсједника Владе Црне Горе, Завод за геолошка истраживања Црне Горе и Црногорско геолошко друштво организују 1. Конгрес геолога Црне Горе са међународним учешћем, од 14. до 16. маја 2020. године у Будви.
Подршку одржавању Конгреса ће пружити Министарство економије и Министарство пољопривреде и руралног развоја, као и компаније: „Рудник угља Пљевља“, „Унипром метали“, „Електропривреда Црне Горе“ и друге црногорске компаније.

Конгрес има мeђународни карактер са планираним темама из фундаменталне и примијењене геологије и са циљем унапређења знања и размјене искустава из различитих научних дисциплина, са посебним акцентом на природне ресурсе и њихово кориштење у складу са принципима одрживог развоја.
Конгрес ће бити одржан у години када Завод за геолошка истраживања Црне Горе обиљежава 75 година од оснивања. Конгрес је, управо, мјесто да се сагледају разултати рада ове државне институције и оцијени стање геолошке струке и науке у Црној Гори и региону, као и начин рјешавања изазова у будућности, посебно у вези са геохазардом, водним ресурсима њиховим кориштењем и заштитом, климатским промјенама и др.

Детаљније информације везане за теме, рокове пријаве, упутства за писање апстраката као и пријавне листове слиједе у другом обавјештењу које ћемо ускоро припремити и послати. Вас и ваше колеге позивамо да припреме апстракте за своје радове који ће бити представљени на Конгресу.

Зоран Јанковић, директор Завода за геолошка истраживања Црне Горе, Предсједник Организационог одбора 1. Конгреса геолога Црне Горе са међународним учешћем

Preuzmi PDF ikonica