ЕВРОПСКА НОЋ ИСТРАЖИВАЧА 2022

Објављено: 04.10.2022. - 14:04 | Аутор: | У категорији:

 

Трећу годину за редом ENGIE пројекат и Српско геолошко друштво учествовали су на традиционалној манифестацији НОЋ ИСТРАЖИВАЧА (слике можете погледати ОВДЕ). За разлику од претходне две године, када се ова манифестација, због пандемије, одржавала, електронски (2020. године) или у нешто смањеном обиму (2021. Калемегдан), ове године су се многобројне активности одржавале на више локација у Београду 30.09. и 01.10. , као и у градовима широм Србије.

Наш, геолошки штанд, налазио се на платоу испред Природно-математичког факултета (петак (30.09.  од 16-22:00), где смо  се дружили са децом различитог узраста од предшколаца до средњошколаца. Наше младе колегинице Ана Зековић, Наталија Батоћанин, Јелена Стефановић, Анастасија Нинић и Бојана Николић су кроз игру и занимљиве задатке откривале најмлађима, а и старијима, геолошке тајне наше плаве планете. Заинтересовани су у великом броју искористили прилику да посете и упознају се са лепотама и значајем минерала и стена који се налазе у Минералошком музеју – Збирци стена и минерала, на  департману за Минералогију, кристалографију, петрологију и геохемију, Рударско-геолошког факултета, на Студентском тргу.

Сјајној организацији и дружењу допринели су и проф. др  Дејан Прелевић, шеф Департмана за минералогију, кристалографију, петрологију и геохемију и кустос Музеја др Алена Здравковић, који су показали бескрајно стрпљење за сва питања малих радозналаца. Такође, велику помоћ су нам пружили и млади сарадници Кристијан  Сокол и Филип Стојановић.

Како је то изгледало можете видети у галерији.

Свима велико хвала!

 

Руководилац ENGIE пројекта за Србију

Мери Ганић