Потписан Споразум о сарадњи са Румунским геолошким друштвом

Користећи присуство председнице Румунског геолошког друштва Др Антонете Сегеди на свечаностима обележавања 125 година од оснивања нашег Друштва, дана 22. октобра 2016. у спомен соби Јована Жујовића на Рударско-геолошком факултету у Каменичкој 6, потписан је Споразум о сарадњи („Меморандум о разумевању“) између румунског и српског геолошког друштва.

Садржај меморандума усаглашен је још током летњих месеци 2016. и он са једне стране потврђује дугогодишњу успешну сарадњу геолога две земље, али се очекује и да пружи нови подстицај заједничким истраживањима и пројектима.

 Домаћин сусрета Др Љупко Рундић упознао је гошћу са садржајем предмета и библиотеке у спомен соби, задржавши се посебно на признањима и медаљама додељеним Јовану Жујовићу и другим еминентним члановима СГД. Своје импресије о посети Др Антонета Сегеди је унела у спомен књигу. Током сусрета размењена су искуства о историјским везама наших научника и евоцирана сећања на раније заједничке скупове и екскурзије попут симпозијума о геологији Ђердапа, 1997. год.

 Потписивању меморандума присуствовали су поред председника СГД Зорана Стевановића и чланови Друштва Александра Маран Стевановић и Вељко Мариновић.


Преузмите текст споразума

pdf iconCir


 

Фотографије: Вељко Мариновић

Генерални спонзор за 2018.
Генерални спонзор за 2018.
17.КГС ИНФОРМАЦИЈЕ