Музичко-сценски наступ "125 година са нама"

У уторак 23. фебруара, 2016. у амфитеатру А1 Рударско-геолошког факултета одржан је музичко-сценски комад поводом 125 година од оснивања нашег друштва, који су извели садашњи и бивши председници Друштва (З. Стевановић, Н. Бањац и А. Грубић) уз подршку уметника музичке етно групе "Теодулија" предвођене Ивицом Стојановићем и Позоришта на Теразијама (вокал Мирјана Стојановић), као и организатором Владаном Цветковићем, који су се својски потрудили да нам дочарају председничке говоре са прослава важнијих годишњица живота нашег Друштва.


Поред цењених старијих чланова нашег Друштва, скупу су присуствовали и председници наших братских и сестринских друштава (Хемијско - проф. Живослав Тешић, уједно и проректор БУ; Географско - проф. Стеван Станковић; Археолошко - проф. Драгана Антоновић), представници геолошких организација и институција, као и бројне колеге и пријатељи којима се овим путем срдачно захваљујемо.


Након извођења, уследио је вински коктел за све госте током кога су послужена врхунска домаћа вина из винарије нашег колеге геолога и уметника Ивице Стојановића (винарија Стојановић - Сланкамен). Tом приликом су подељени и Записници СГД, за 2015. и 2014-ту годину, док је нешто касније у кафани Стари Београд за чланове Управе и главне актере прославе послужена и слављеничка торта са редним бројем 125!


Ово је био само први у низу догађаја поводом значајног јубилеја нашег Друштва. Пратите сајт и Фејсбук страницу како бисте били обавештени о следећим догађајима.
"Нека живи Српско геолошко друштво"

 

Генерални спонзор за 2018.
Генерални спонзор за 2018.
17.КГС ИНФОРМАЦИЈЕ